JuL remember

Žurnalisto Julijaus Lozoraičio nostalgiškasis "blogas".

Mano nuotrauka
Vardas:
Vietovė: Vilnius, Lithuania

Daug praeity. Nedaug ateity. Bet vis vien įdomu, kas bus.

09 birželio 2006

Keletas nuotraukų prie straipsnio "Buvo birželis, vasaros pradžia"

Straipsnis "Buvo birželis, vasaros pradžia" išspausdintas dienraščio "Lietuvos žinios" 2006 m. birželio 10 d., šeštadienio numeryje, priede "Žmonės" (ačiū jo redaktorei Rasai Pakalkienei :). Ten autorius pamegino atgaminti jam visuomet brangius prisiminimus apie režisierės Dalios Tamulevičiūtės ir jos auklėtinių aktorių diplominius spektaklius, vykusius 1975 metų birželio pabaigoje.

Kai ką, kas netilpo nė į "popierinę", nė į internetinę šio straipsnio publikaciją, autorius nutarė pateikti Jūsų dėmesiui šiame "bloge"...



Šioje nuotraukoje man ypač svarbi ypatinga šviesi nuotaika, atsispindėjusi jų veiduose



Negaliu garantuoti, ar tai buvo tikrai naujas Kosto kostiumas, bet man taip atrodo. Ir tai, kad jam viskas prieš akis - irgi ne visai tikslu. Jau buvo, pavyzdžiui, puikiai suvaidntas vaidmuo Jaunimo teatro spektaklyje "Prisilietimas"



Vidas Petkevičius, regis, buvo iš vyresnių "dešimtuko" žaidėjų. Bent jau buvo po armijos. Savo vešlios augmenijos ir muzikalumo dėka jis jau buvo spėjęs sudainuoti Jėzaus partiją roko operoje "Jesus Christ Superstar", kurią suorganizavo Antanėlis su savo grupe. Kiek prisimenu, Vidas nepakentė tabako dūmų. Kartą net buvo rūkančių kursiokų kompanijoje užsidėjęs dujokaukę. Bet tai nepadarė įspūdžio - visi rūkė kaip rūkę.



Dalia Overaitė irgi buvo iš vyresnių merginų - įstojo į Konservatoriją po kultūros mokyklos. Ji buvo labai sportiška, ir padaryti "salto" scenoje jai buvo vieni niekai. Ir ji buvo labai gera siuvėja - manyčiau šią suknelę, su kuria ji vaidino ir savo garsiąją "Mešką", taip pat pati pasisiuvo. Labai stilinga, manyčiau...



Irena Kriauzaitė, kiek žinau (gal klystu) atėjo į "dešimtuką" ne iš pat pradžių, iš kito kurso. Ji visuomet buvo šioje kompanijoje atokesnė, ir jos bohemiškumas buvo kitoks... Nenoriu pasakyti, kad ji buvo "balta varna", bet laikėsi atokiau... Užtat paskui, atėjusi į teatrą, greitai atsistojo į lygią gretą su visais ir net aukščiau. Užtenka prisiminti "Pirosmanį"...



Kristina... Čia jos ypatinga, šventinė šukuosena - prie šventinės suknelės, progos ir nuotaikos. Kas galėjo tuomet pagalvoti, kad ji taps garsiausia šalies komike, ir kad jai lenksis ir prezidentai, ir ministrai?





"Auksinė" šios kompanijos pora - Dalia ir Arūnas. Jauni, nuostabiai gražūs, ir, rodos, viską turi - ir įrengtą butuką senamiesčio pusrūsyje, ir žiguliuką... Ir niekas jiems viso to tikrai nepavydėjo, nes jie akivaizdžiai buvo laimingi...







Prie "auksinės" poros prisigretina Violeta Podolskaitė. Regis, ji buvo kurso seniūnė. Bet tai, kad ji buvo kurso "dušia" - ta faktas.












Krisitina demonstruoja savo naują suknelę, pukią nuotaiką ir dar kai ką (liežuvį, bet tokioje mažoje nuotraukoje beveik nematyti). Autoironija ir humoras visuomet Kristiną puošė.












Kristinos suknelė kitu, labai įspūdingu rakursu - tam akivaizdžiai neabejingas ir Vidas Petkevičius.






Atėjo fotografas, visi pasiruošę, ir laukia "Šefo" - Dalios Tamulevičiūtės







Trumpa rimtumo akimirka. Čia galima įžvelgti juos tokius, kokiais jie tapo ateity - t.y. mūsų šiuolaikinėj dabarty (bent jau Algį Latėną tikrai)

B.d. ...